Write & Improve

Psaním trávíme každý den plno času, ať už jde o emaily, prezentace, poznámky, různé seznamy atd. Své místo má i v jazykové výuce – spolu s mluvením, čtením a poslechem patří mezi čtyři základní dovednosti. Ať už ho tedy máte rádi, nebo ne, jistě uznáte, že je důležité.

 

„Cambridge English Write & Improve“ je skvělý nástroj, který stojí za to používat. Tato stránka nabídne mnoho témat, o kterých můžete psát, opraví vaše texty a ještě vám řekne, jak jste se zlepšili. Write & Improve může využít jako student, ale i jako učitel, kterému pomůže s opravováním.

 



Tento nástroj najdete na https://writeandimprove.com. Klikněte na „Start Practising Now“, zvolte požadovanou úroveň a z nabídky úkolů si vyberte ten, který vás v tuto chvíli láká nejvíce. Až budete hotoví, stránka vám vedle vašeho textu otevře okno s vaším okomentovaným textem. Vy si pak svou práci můžete jednoduše opravit a nechat si ji zkontrolovat znovu. 

 

Stránka obsahuje i úkoly, s nimiž se setkáte u zkoušek. Je možné trénovat na First (dříve označovaný jako FCE) či IELTS. Velmi praktická je tu možnost využití funkce měření času. 

 

Pokud budete tuto stránku používat pravidelně, můžete si vytvořit účet a zakládat si sešity. Kromě základu, který je zadarmo, nástroj zahrnuje i placené funkce – učitel si můžete například vytvořit vlastní třídu a sledovat studenty a jejich práci. Výhodou je, že tyto funkce můžete nejdříve bezplatně vyzkoušet.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak na slovíčka - aneb z krabičky do hlavičky

Moje rodina