Motivační kartičky pro malé angličtináře

Nikdy není na škodu zvýšit motivaci. Mně se osvědčily motivační kartičky.

 

Dětem rozdám kartičky, na které se jim zaznamenávají body – za úkoly, aktivitu, správné odpovědi apod. Když jeden takový bod získají, vybarvím jim jedno políčko, dám přes něj razítko nebo ho přelepím malou nálepkou. Záleží, jak velké máte skupiny dětí. Nálepky chodím většinou kupovat do Levných knih, kde stojí pár korun. 

 


Kdo nasbírá pět bodů, smí si vylosovat kartičku, na které je malá odměna. 

 

Odměny stanovte podle toho, co mají vaši žáci rádi, sami je znáte nejlépe. U nás rozhodně vede prominutí domácího úkolu, výběr hry a lízátko. Máme s dětmi dohodu, že odměnu nemusí využít hned. Ty nevyčerpané však na konci roku propadají. 

Komu se podaří nasbírat všech třicet bodů, může si vybrat hračku z Kinder vajíčka – ty mají u dětí vždy úspěch.

 

Na rozdíl od jiných pomůcek si děti na kartičky dávají velký pozor a vůbec je neztrácejí, v takovém případě by totiž přišly i o nasbírané body. Kartičky děti motivují k vyšší aktivitě během hodiny i při vypracování domácích úkolů.  Mnohdy se dožadují těžší varianty cvičení, za niž by mohly místo jednoho bodu získat dva. Z toho mám velkou radost.

 

V neposlední řadě lze kartičky použít i jako záložky, takže ani s malými dětmi nemáme problém při hledáním stránky, na které jsme minule skončili.

 

 












Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Write & Improve

Moje rodina

Jak na slovíčka - aneb z krabičky do hlavičky