Moje rodina

Občas mám náladu připravit dětem aktivitu, která se vymyká plánu učebnice. Najednou mne přepadne pocit, že musíme dělat něco parádního, neokoukaného a hlavně zábavného. V učebnici nás čekalo téma rodiny, a tak jako jedna z prvních přišla asociace „dům“. A ta se mi líbila nejvíce. 


 

 

Pomůcky jsou základní a to čistý papír A4, lepidlo, nůžky a pastelky. Aktivita procvičí porozumění rozkazům týkající se práce s papírem a malování (fold, cut, stick, colour, draw). Z ostatní slovní zásoby potřebujeme barvy, čísla a základní slovíčka k popisu domu – okno, dveře, malý, velký apod.

 

Začneme vytvořením domečku. 






 

Nyní následuje tvoření přední strany domu. Podle jazykových znalostí můžeme vymýšlet nejrůznější věci, které mohou děti namalovat. Například 3 okna: 2 obdélníková a z nich jedno malé, druhé velké. A třetí kulaté. Za ním je červená kytka ve váze. V malém okně je modrá záclona. Před domem může být zahrada, plot atd. 

 

Vnitřní část domu je prostor pro rodinu – děti nakreslí všechny členy a pak je ve dvojicích či menších skupinkách popisují. Rodinu nechávám děti namalovat za domácí úkol, protože v tu chvíli každý maluje něco jiného a není tedy jak angličtinu aktivně využít. V další hodině se děti rodiny navzájem popisují.

 

Tuto aktivitu je možné dělat i v online hodinách. Zvládnou jí děti od 6ti let výše. 

Podobně by bylo možné domeček využít i pro výuku a procvičení pokojů a jejich vybavení. 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Write & Improve

Jak na slovíčka - aneb z krabičky do hlavičky